Страницы

10.01.2009

4 300 іноземців порушили правила перебування в Україні з початку 2009 року


На кордоні України за 9 днів нового року виявлено 4 300 іноземців, які перевищили термін реєстрації паспортних документів в країні. 4 080 з них є громадянами країн Євросоюзу, повідомила Державна прикордонна служба.

Виявлення порушників стало можливим завдяки встановлення в кінці 2008 року в пунктах пропуску через державний кордон України автоматичної системи.

В цілому, за свята в пунктах пропуску через державний кордон було виявлено більше 2 000 громадян Польщі, які порушили терміни реєстрації паспортних документів, майже половина з них пропущені на в'їзд до України і лише близько 150 осіб притягли до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування в Україні.

Держприкордонслужба нагадує, що відповідно до чинного законодавства термін перебування в Україні для іноземців і осіб без громадянства з держав з візовим порядком в'їзду дорівнює періоду дії візи, але не більше 90 днів, якщо інший термін не визначений міжнародними угодами; для іноземців і осіб без громадянства з держав з безвізовим порядком в'їзду - не більше 90 днів впродовж 180 днів, якщо інший термін не визначений міжнародними угодами; для іноземців і осіб без громадянства з держав - членів Усесвітньої торгової організації - не більше 180 днів протягом року.

За порушення правил перебування в Україні може бути накладений штраф в розмірі до 680 гривень або оголошено про заборону в'їзду до української держави на термін до 5 років.

newsru.ua/ukraine

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: