Страницы

10.01.2009

Патріарх Київський i всiєї Руси-України Філарет особисто освятив 4 січня нову Свято-Вознесенську церкву у Водяниках на Звенигородщині


Того ж дня він нагородив високими відзнаками Української православної церкви Київського патріархату черкащан, котрі зробили найбільший внесок в укріплення православної віри.

Зокрема, орден Святого Михаїла отримав губернатор Черкащини Олександр Черевко, а його дружина Катерина Черевко – орден Варвари Великомучениці.

Новозбудована Свято-Вознесенська церква – невелика, проте надзвичайно ошатна, а її архітектуру витримано в стилі козацької церкви XVII століття. Дерев’яні стіни, майстерно різьблений іконостас та старовинні українські ікони, писані на дошках, повертають в атмосферу сивої давнини, коли у цьому селі ще стояли три церкви – Миколаївська, Михайлівська та Свято-Вознесенська.

В радянські часи всі три були знищені… Нині стараннями двох уродженців села – Олександра Черевка та Миколи Щербини, їхні земляки знову мають дві церкви, а Патріарх висловив сподівання, що з часом і третю – Михайлівську, церкву теж повернуть до життя…

"Прес-Центр"

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: