Страницы

03.02.2012

Інформаційне забезпечення українського туризму на часі дня


Протягом десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму планує опрацювати близько 40 законопроектів

Зокрема, заплановано підготувати до розгляду у другому читанні законопроект про внесення доповнення до статті 37 Закону "Про фізичну культуру і спорт" (щодо страхування учасників змагань). Документом (реєстр. №5137) пропонується доповнити чинний закон положенням щодо обов´язкового страхування учасників спортивних змагань.

Під час підготовки законопроекту до другого читання члени Комітету підтримали пропозицію, відповідно до якої страхування життя та здоров´я спортсменів має бути обов´язковою умовою проведення спортивних змагань. Відповідно до редакції законопроекту, запропонованої Комітетом до другого читання, страхування життя та здоров´я спортсменів, які беруть участь в спортивних змаганнях, на час проведення змагань забезпечується їх організаторами.

Кабінет Міністрів, на думку членів Комітету, має визначати загальний порядок страхування життя та здоров´я учасників змагань.

Триває також підготовка до розгляду у другому читанні законопроекту про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо підвищення рівня мінімального шлюбного віку). Документом (реєстр. №8588) пропонується зміни, які спрямовані на встановлення шлюбного віку для жінок у вісімнадцять років. Крім цього, планується встановити, що за рішенням суду може бути надано право на шлюб також і особі, яка досягла шістнадцяти років, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Планується також підготувати до розгляду у другому читанні законопроект про внесення змін до Закону "Про туризм" (щодо інформаційного забезпечення туристичної індустрії).

Проектом закону (реєстр. №6536) пропонується внормувати питання державного регулювання інформаційного забезпечення туристичної галузі. Зокрема, передбачається доповнити чинний закон новими термінами: "туристична індустрія", "туристична інформація", "державна політика інформаційного забезпечення туристичної індустрії", "державне регулювання інформаційного забезпечення туристичної індустрії".

Крім цього, до регуляторних функцій держави в галузі туризму планується додати інформаційне забезпечення вітчизняної туристичної індустрії та формування іміджу України як туристично привабливої держави.

Законопроектом також пропонується доповнити чинний закон статтею щодо напрямків державної підтримки інформаційного забезпечення туристичної індустрії. Зокрема, передбачається визначити:

- формування мережі туристичних інформаційних центрів;
- створення банку даних туристичних ресурсів та туристичних продуктів України;
застосування маркетингових інструментів просування національного туристичного продукту в Україні та у світі;
- участь в міжнародних туристичних виставково-ярмаркових заходах щодо просування національного туристичного продукту;
- просування іміджу України як туристично привабливої держави;
- створення, позиціонування та просування туристичного бренду України;
- маркетингове просування національної та транскордонної мережі міжнародних транспортних коридорів;
- створення умов для відкритого доступу до туристичної інформації за винятком випадків, що суперечать чинному законодавству;
- формування світової та національної суспільної думки про Україну, як туристично привабливу, гостинну державу.


Низку законопроектів планується підготувати до розгляду у першому читанні.

Заплановано також виїзні засідання Комітету на теми: "Про підготовку інфраструктури Івано-Франківської області до участі в заявці на проведення в Україні зимових олімпійських ігор 2022 року" (м. Івано-Франківськ, лютий 2012 р.), "Щодо дотримання прав дітей в Куряжській виховній колонії ім. Макаренка" (Харківська область. квітень 2012 р.), "Про виконання Закону України "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" (м. Гурзуф. АРК, травень 2012 р.).

Планом передбачено також приведення й низки інших заходів: слухань у Комітеті, семінарів, конференцій, "круглих столів".


portal.rada.gov.ua

Комментариев нет: