Страницы

24.01.2012

Мінінфраструктури ініціює проведення круглого столу щодо порядку оподаткування туристичної діяльності


ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВа ІНФРАСТРУКТУРИ

Державне агентство України з туризму спільно з Державною податковою службою України роз’яснять туристичним операторам та агентствам порядок оподаткування податком на додану вартість їхньої діяльності.


Як відомо, порядок оподаткування податком на додану вартість туроператорської та турагентської діяльності визначено новою редакцією статті 207 Податкового кодексу України (Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» від 07.07.2011 № 3609). Цією статтею встановлено режим оподаткування, який сприяє прозорості розрахунків туристичних операторів, агентів та інших суб’єктів, що здійснюють туристичну діяльність. Це у свою чергу має підвищити рівень захищеності прав споживачів при виборі туристичних послуг.

Утім на сьогодні на туристичному ринку суб’єкти трактують новий порядок оподаткування по-різному: частина називає його сприятливим для проведення прозорих розрахунків, решта – навпаки вважає, що тепер встановлено оподаткування ПДВ «видатків» туристичного оператора. Остання думка виникла у зв’язку з тим, що до бази оподаткування включено суму вхідного ПДВ, сплаченого при придбанні туристичних послуг, з яких туристичним оператором формується туристичний продукт.

Щоб пояснити суть та порядок оподаткування туристичної діяльності Мінінфраструктури ініціює проведення круглого столу за участі представників профільних об’єднань у сфері туризму. Нині до Державної податкової служби України направлено відповідного листа.

Після завершення круглого столу відбудеться спільна прес-конференція.

Пропозиції щодо порядку денного круглого столу Держтуризмкурорт приймає на електронну адресу tourism@mtu.gov.ua до 31січня 2012 року.


Урядовий портал

Комментариев нет: