Страницы

24.01.2012

ФІФА наполягає на присутності пива на футбольних матчах


Ріо-де-Жанейро: Вимога ФІФА щодо продажу пива на стадіонах йде в розріз з законодавством Бразилії, яке забороняє продаж алкоголю на футболі.

Пиво - це частина чемпіонату світу Головна футбольна організація планети ФІФА наполягає на тому, щоб Бразилія дозволила продаж пива на всіх 12 стадіонах, на яких пройдуть матчі чемпіонату Світу 2014 року.

Ця вимога йде в розріз з законодавством цієї південноамериканської країни, оскільки з 2003 року заборонено продаж спиртних напоїв на будь-яких спортивних заходах в Бразилії.

Позиція ФІФА з даного питання була озвучена генеральним секретарем Джеромом Вальке, який заявив, що алкогольні напої - це частина чемпіонату Світу і тому вони повинні бути на стадіонах.

"Вибачте, якщо я виглядаю трохи зарозумілим, але це та тема, по якій ми не маємо наміру вести переговори. Наше право продавати пиво має стати частиною закону", - заявив Вальке на прес-конференції в Ріо-де-Жанейро, куди він прибув для зустрічі з організаційним комітетом майбутнього чемпіонату Світу.

Цікаво
, що на Євро-2012 алкогольного пива не буде. УЄФА не планує продажу алкоголю на стадіонах і поблизу них під час матчів фінальної частини.

http://prosport.tsn.ua/sport/fifa-napolyagaye-na-prisutnosti-piva-na-futbolnih-matchah.html

Комментариев нет: