Страницы

06.09.2011

Всі туристичні об’єкти України класифікують




Встановлення і зміна категорій об’єктам туристичної інфраструктури України здійснюватимуться за новими правилами. Вони будуть побудовані на принципах публічності, оперативності та з використанням сучасних інформаційних технологій.

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, йдеться не лише про «зірковість» готелів, але і про запровадження єдиної класифікації для всіх туристичних об’єктів. Це дозволить українцям і гостям держави отримати об’єктивну інформацію про той чи інший об’єкт.

Проектом буде встановлено чіткий порядок доведення до споживачів інформації про вид і категорію об’єкта туристичної інфраструктури.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр України Борис Колесников, для залучення туристів влада розглядає як пріоритетний напрям будівництво двох-, трьох- та чотирьохзіркових готелів, наявність яких сприятиме розвитку масового туризму.

Для громадського обговорення документ, який регламентуватиме порядок встановлення і зміни виду категорій об’єктів туристичної інфраструктури, буде оприлюднено у вересні 2011 року на офіційному сайті Мінінфраструктури.

Нагадаємо, встановлення категорій для об’єктів туристичної інфраструктури в Україні хочуть зробити обов’язковим. Законопроект №7293 про внесення відповідних змін до Закону України «Про туризм» рекомендував парламенту прийняти Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму. Об’єктам туристичної інфраструктури наказано встановлювати категорії відповідно до рівня обслуговування, який вони надають.

ЛІГАБiзнесІнформ

Комментариев нет: