Страницы

30.09.2011

Аграрні області України мають величезний туристичний потенціал


Аграрні регіони України мають потенціал не тільки у частині виробництва сільськогосподарської продукції, а й великі туристичні можливості. Про це кореспонденту ForUm'у сказав експерт з регіонального розвитку Олексій Король у ході презентації інвестиційно-рекреаційного потенціалу Черкаської області.

Прикладом цього, за його словами, може слугувати регіон під назвою Шевченків край - кілька районів Черкаської області (Звенигородка, Сталеве, Катеринопіль, Канів та ін.) Король зазначив, що цей регіон насичений як агропідприємствами, так і туристичними об'єктами, пов'язаними не лише з життям і діяльністю Тараса Шевченка, а й з козацтвом і періодом Великої Вітчизняної війни. «Також цей регіон багатий ландшафтними ресурсами. У ньому навіть є гірськолижний центр», - додав він.

Крім того, експерт підкреслив, що особливе значення у цьому плані має так званий «зелений туризм». «Коли турист має можливість жити у приватному будинку, майже у сім'ї господарів, безпосередньо і швидко отримуючи харчування та інші послуги», - сказав він.

Король також вважає, що туристичні можливості мають і сусідні області України. Але поки, за його словами, цей потенціал тільки починає використовуватися. «Я вважаю, що розвиток подібних областей країни цілком здатний іти по цим двох основних векторах: АПК та туризм», - підсумував експерт.


Андрій Боярунець, «ForUm»

Комментариев нет: