Страницы

21.09.2011

«Парк Київська Русь»: Наймасштабніший осінній фестиваль „Гості Стародавнього Києва XV ст."



20 вересня о 10:30 в Інформаційному агентстві «УНІАН» (Київ, Хрещатик, 4) відбулася прес-конференція, присвячена відкриттю наймасштабнішого фестивалю осені «Гості Стародавнього Києва XV століття», що пройде 23-25 вересня у «Парку Київська Русь».

Тема прес-конференції: «Фестиваль «Гості Стародавнього Києва XV століття»: посли-патрони про міжнародне значення заходу»

Фестиваль проходить за підтримки Міністерства культури України та Київської обласної державної адміністрації під патронатом Посольства Республіки Білорусь в Україні, Посольства Литовської Республіки в Україні, Посольства Республіки Польща в Україні, Посольства Російської Федерації в Україні.



Питання, що мали обговорення на прес-конференції:
Яка програма очікує гостей «Парку Київська Русь» на фестивалі «Гості Стародавнього Києва XV століття»?
Яке міжнародне значення фестивалю в контексті збереження та популяризації культурної спадщини світової цивілізації?

Учасники прес-конференції:


Вікторія Ліснича - заступник міністра культури України;
Наталя Батова - радник з питань культури Посольства Російської Федерації в Україні;
Даріуш Ґурчиньскі - радник, заступник посла Республіки Польща в Україні;
Дайва Дапшене - аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні;
Володимир Неронський - перший секретар Посольства Республіки Білорусь в Україні;
Володимир Янченко - президент «Парку Київська Русь»

Організатори прес-конференції - Центр культури та історії Древньої Русі «Парк Київська Русь». Зокрема було повідомлено, що Росія, Білорусія, Литва та Польща готуються до міжнародного фестивалю "Гості Стародавнього Києва XV століття" у "Парку Київська Русь"

23-25 вересня сучасна Україна пізнає справжній дух епохи Відродження. "Парк Київська Русь" відкриває браму для представників вищого світу Західної Європи XV століття. Принци, герцоги, кардинали, лицарі, придворні дами постануть перед Вашими очима.

"Краще один раз побачити, ніж багато разів почути". Так характеризує фестиваль "Гості Стародавнього Києва XV століття" радник з питань культури Посольства Російської Федерації в Україні Наталя Батова.

Що чекає на гостей фестивалю та яке його міжнародне значення в контексті збереження та популяризації культурної спадщини світової цивілізації обговорювали на прес-конференції в Інформагентстві УНІАН заступник міністра культури України Вікторія Ліснича, радник з питань культури Посольства Російської Федерації в Україні Наталя Батова; радник, заступник посла Республіки Польща в Україні Даріуш Ґурчиньскі, аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Дайва Дапшене; перший секретар Посольства Республіки Білорусь в Україні Володимир Неронський, другий секретар посольства Республіки Польща в Україні Бартош Мусяловіч та президент "Парку Київська Русь" Володимир Янченко.

"Особливість цього фестивалю - максимальна реконструкція подій XV століття, - заявляє під час прес-конференції президент "Парку Київська Русь" Володимир Янченко. – Великий Стародавній Київ несе в собі ту інтеграційну суть, яка була закладена нашими князями, яка дала нам можливість і на сьогоднішній день користуватися цією силою і магією великого міста, що об'єднує навколо себе не тільки братів-слов'ян, а й усі народи всього світу".

"Я думаю, що цей захід дійсно є таким, що об'єднує, згуртовує, відкриває двері довіри та розуміння між людьми, і ця дружба триває потім довгі роки, і вона найміцніша", - відзначає перший секретар Посольства Республіки Білорусь в Україні Володимир Неронський.

Таку думку розділяє і заступник міністра культури України Вікторія Ліснича. За її словами, фестиваль має об’єднуючу функцію, а почуття дружби і взаємоповаги, що виховуються на міжнародних заходах "Парку Київська Русь", робить наші країни сильнішими.

"Під час цього фестивалю ми можемо поділитися історичним досвідом, що привносили різні народи-сусіди із Київської Русі", - говорить радник, заступник посла Республіки Польща в Україні Даріуш Ґурчиньскі.

"Незважаючи на всі наші історичні розбіжності та дискусії, ми можемо разом вивчати історію, - продовжує думку колеги другий секретар посольства Республіки Польща в Україні Бартош Мусяловіч. – Серед лицарів, що сходяться у поєдинку на ристалищі, дуже багато істориків та археологів. Вони спочатку воюють, а потім сідають разом і обговорюють історію своїх народів. Це дуже хороший шанс для розробки спільного підходу до нашої та світової історії".

23-25 вересня 2011 р. в Центрі Культури та історії «Парк Київська Русь» (с. Копачів, Обухівський район, Київська область) за підтримки Київської обласної державної адміністрації та Міністерства культури України під патронатом Посольства Республіки Білорусь в Україні, Посольства Литовської Республіки в Україні, Посольства Республіки Польща в Україні та Посольства Російської Федерації в Україні відбудеться міжнародний середньовічний фестиваль „Гості Стародавнього Києва 15 ст. " із лицарським турніром „Замеч Послів".

За меч Послів змагатимуться представники 5 країн: України, Білорусі, Латвії, Польщі та Росії.


Почесні учасники фестивалю - представники вищого світу Західної Європи XV століття! Принци, герцоги, знатні лицарі, кардинали, чарівні придворні дами із задоволенням приймуть Вас до своєї компанії, і Ви потрапите в справжню казку! Кінний турнір, піші бойові турніри (індивідуальні й групові), денні та нічні баталії, змагання лучників, виступи музичних та танцювальних колективів, фехтувальні, та музичні майстер-класи - все це у рамках програми Фестивалю. Грацію, вишукані манери, королівську поставу можна буде здобути під час майстер-класів із середньовічних танців. Пара уроків у досвідчених балетмейстерів - і ви готові до середньовічного балу.

Крім того відбудеться реконструкція штурму середньовічної фортеці - лицарі продемонструють, як колись здобувалися укріплені фортеці, представлять тактику, яку тоді використовували та способи оборони оточеного гарнізону. На території Парку буде створений мальовничій табір, у якому представники клубів історичної реконструкції продемонструють життя та побут романтичного XV століття. Парк стане також місцем ярмарки майстрів-умільців, заповненої виробами стародавнього ремесла. Все це для того, щоб хоча б на мить перенестися у барвистий середньовічний світ, у захоплюючу епоху лицарів, брязкання зброї та іржання коней.

Не розчарує і вечірня програма Фестивалю, одним з найграндіозніших видовищ якої стане масова битва лицарів «Честь і слава». Завершиться свято яскравим та незабутнім вогняним шоу «Маскарад Чарівної Дами» і феєрверком.

Офіційний Партнер Фестивалю «Всеукраїнський банк розвитку» - Ваш правильний вибір!
Детальну інформацію шукайте на сайті vvww.parkkyivrus.com

Нагадуємо, найяскравіший фестиваль осені "Гості Стародавнього Києва XV століття" пройде у "Парку Київська Русь" 23-25 вересня 2011 р.

Телефон для акредитації ЗМІ: +38 044 461 99 37, (063)156 70 13 Катерина Даник


http://h.ua/story/340394/

Комментариев нет: