Страницы

29.12.2011

Екотуристичний потенціал Дністровського каньйону представили столиці


Науковці, представники туристичного бізнесу обговорили напрямки раціонального використання туристично-рекреаційного потенціалу Дністровського каньйону в Києві під час круглого столу «Екотуризм в Україні: проблеми та перспективи розвитку (на прикладі Дністровського каньйону)».

Захід провели у рамках проекту «Туристично-рекреаційний кластер «Дністровський каньйон», котрий впроваджує Тернопільська обласна рада за підтримки Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні.

«Експерти зробили висновки, що каньйон має всі перспективи для розвитку екотуризму на рівні з Карпатами та Кримом. Тому прикро, що про нього надто мало знають у нашій державі.

Щоб популяризувати цю перлину Тернопільщини, подібні промоційні заходи потрібні й надалі», — зазначила Лариса Римар, директор КП «Інфотурцентр». Вона повідомила також, що у планах наступного року — рекламно-інформаційний тур Україною «Відкрий для себе Дністровський каньйон» з участю представників туристичного бізнесу, громадських організацій, ЗМІ, повідомляє Лариса ОСАДЧУК, Тернопіль.

На Рівненщині колядуватимуть іноземні колективи | Область прийматиме слов’янський фестиваль «Коляда», участь у якому візьмуть колективи з різних регіонів України, а також із Білорусі та Польщі. Усі вони зберуться на Батьківщині української Первокниги — у селі Пересопниця.

Колядуватимуть у новому культурно-археологічному центрі, збудованому до 450-річчя Пересопницького євангелія. «Церковні співи лунатимуть у музеї Первокниги, а фольклорні дійства відбуватимуться в музеї-садибі княжої доби, — пояснює Микола Федоришин, директор культурно-археологічного комплексу «Пересопниця». — На фестиваль запрошено колективи з різних куточків України, які представлятимуть місцеві звичаї.

До речі, гості з Білорусі демонструватимуть давній обряд водіння коня. Раніше він побутував на Рівненському Поліссі, але донині не зберігся». Фестиваль триватиме на Рівненщині майже упродовж місяця — із 8 до 29 січня, повідомляє Тетяна ІЛЬНИЦЬКА, Рівне.

У Львові експонують скарби з підземелля |У пам’ятці пізнього Ренесансу — палаці Бандінеллі, що на пл. Ринок, 2, відкрито виставку «Скарби підземного Львова», на якій вперше для огляду виставлено кілька сотень артефактів, знайдених за останні дванадцять років під час розкопок на території середмістя Львова. В експозиції — керамічний та металевий посуд, люльки, голки, ножі, монети...

Як повідомив «Дню» керівник Рятівної археологічної служби Олег Осаульчук, найбільше предметів старовини знайдено на чотирьох об’єктах: ділянках на вул. Федорова, на розі вул. Краківської та Вірменської, а також на площі Міцкевича. Найдавніші датуються ХІІ століттям, «найновіші» належать до зламу ХІХ та ХХ століть. Серед найцікавіших знахідок, на думку Осаульчука, — культові речі (нагрудні хрести, в яких містились мощі святих, хрестики та медальйони).

«Ця експозиція — можливість представити львів’янами та гостям міста матеріальні свідчення нашої багатої історії», — зазначив на відкритті виставки Олег Осаульчук і додав, що виставковий зал вмістив лише частину рукотворних предметів давнини, знайдених археологами: «Для всіх знахідок забракло б і цілого палацу Бандінеллі». Виставка працює щодня, крім середи, з 10.00 до 17.00/

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Комментариев нет: