Страницы

26.09.2008

2008 рік – Рік туризму і курортів в Україні


Не зважаючи на те, що у 2007 р. держава вперше за останні кілька років виділила кошти на розвиток туризму, помітних зрушень у цій сфері досі не відбулося. Принаймні, українські громадяни поки що не помітили якісних покращень.

Втім, напередодні 2008 р., який в Україні оголошено Роком туризму і курортів, український уряд покладаd надії, що державне фінансування покращить стан туристичної галузі у державі. А тим часом самі суб’єкти туристичної галузі звикли покладати надії лише на власні зусилля та, можливо, проведення в Україні Чемпіонату Європи у 2012 р.

Як повідомили у Департаменті комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України, у 2005-2006 рр. коштів на розвиток туризму у держбюджетах не було передбачено взагалі.

Лише у 2007 р. український туризм отримав майже 23 млн. грн.. на розвиток галузі. Хоча, за підрахунками фахівців, аби галузь могла нормально функціонувати й розвиватися, потрібно не менше 48 млн. грн. щорічно.

Разом з тим в уряді вважають, що розвиток курортів – це не тільки державна справа.

«Для України туризм має стати генератором додаткових прибутків населення, джерелом поповнення бюджетів усіх рівнів, інструментом успішного розвитку малого і середнього бізнесу, створення нових робочих місць і стимулятором соціально-економічного розвитку регіонів», – наголосив Віце-прем'єр-міністр України Д. Табачник, визначивши завдання до туристично-курортного сезону 2007 р. в Україні.

Голова Державної служби туризму та курортів України А. Пахля запевняв: «Сьогодні вже не можна розраховувати тільки на державну підтримку туристичної галузі, перекладаючи весь тягар її розвитку на плечі держбюджету. Основне, що повинна зробити держава, – створити певні механізми для надання гарантій, які працювали б на залучення як внутрішніх, так і зовнішніх інвестицій. Тобто на сьогоднішньому етапі завданням найбільшої ваги для нас є підключення можливостей бізнесу».

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: