Страницы

26.09.2008

Україна чекає на дорогих гостей з закордону


Важливим джерелом валютного поповнення державної скарбниці та створення додаткових робочих місць є іноземний туризм.

За даними департаменту комунікацій влади та громадськості Секретаріату КМУ, в 2006 р. на територію нашої держави в’їхало майже 19 млн. туристів із 25 країн світу.

Найбільше серед них – росіян: майже 6,5 млн. чол.,
на 2-ому місці за кількістю туристів Польща –близько 4 млн. чол.
молдаван в Україну в’їхало 3 млн. чол.,
білорусів – 2,12 млн. чол.,
угорців –1,158 млн. чол.,
500 тис. чол. – словаків, румунів і німців.
До речі, американці також проявляють інтерес до нашої держави – минулого року зі Сполучених Штатів до нас завітало 111 тис. американських туристів. З решти країн українські курорти відвідало не більше як 40–50 тис. осіб.

Одним з найважливіших факторів, які визначають привабливість відпочинку в межах України, це є рівень розвитку курортної інфраструктури. Як уже зазначалось, це один зі слабких моментів української туристичної галузі.

Низка перевірок державних та приватних баз і санаторіїв під час літнього сезону 2007 р. показала, що адміністрації цих закладів не дотримуються обов’язкових норм і стандартів перебування відпочивальників на об’єктах. За данними Держспоживстандарту України, різноманітні порушення спостерігаються практично у всіх аспектах.

Для прикладу, фахівцями Головного управління у справах захисту прав споживачів в АР Крим 1 серпня 2007 р. проведена планова перевірка дотримання законодавства щодо утримання і харчування споживачів в Ялтинському санаторії „Юність” Міністерства охорони здоров'я України.

«На момент перевірки послуги з короткострокового мешкання не відповідали вимогам нормативних документів, – говориться у документі у Головному управлінні у справах захисту прав споживачів. – Зокрема, в кімнатах відсутні необхідні меблі, устаткування, постільна білизна, не розташовані на видному місці плани евакуації і дії персоналу та споживачів при надзвичайних ситуаціях, в громадських туалетах відсутнє необхідне обладнання, електричні розетки в корпусах не промарковані. Відсутня також мережа радіомовлення, або незалежні від мережі радіоприймачі».

Були також порушення і в харчуванні відпочивальників, найголовніше з яких – це майже на третину зменшені порції та навіть відсутність деяких продуктів. Гостям санаторію не було надано інформацію про перелік основних послуг, що надаються, вартість місць в номерах, відомості про орган, що здійснює захист прав споживачів в регіоні. Відтак. курортники не могли знати, що їх права порушують.

Планова перевірка ще одного ялтинського санаторію «Зорі України» показала майже аналогічні порушення. На порушників складені адміністративні протоколи та застосовані до них економічні санкції в відповідності.

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: