Страницы

26.09.2008

Львівщина - туристична Мека на завтра


Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про будівництво дитячої туристичної бази поряд з Львівським обласним центром краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді на вул. І. Франка, 156

Львів матиме нову дитячу туристичну базу | Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про будівництво дитячої туристичної бази поряд з Львівським обласним центром краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді на вул. І. Франка, 156. Дитяча туристична база розпочне свою роботу у 2010 р. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Згідно з нещодавно підготовленою проектно-кошторисною документацією на будівництво новобудови потрібно 7,5 млн. грн. На сьогодні вже виділено 500 тис. грн. Як повідомив директор Львівського центру краєзнавства, екскурсій і туризму М. Набитович, дитяча туристична база розрахована на 50 осіб.

Перший поверх бази буде пристосований для дітей з особливими потребами. На території бази буде спортзальне приміщення. Дитяча туристична база буде обласною комунальною власністю, однак перебуватиме на балансі Львівського центру краєзнавства, екскурсій і туризму.


ЄС зацікавився реставрацією мостиських фортів Першої світової війни | У випадку активізації партнерства в галузі зеленого туризму Мостиського району з Єврорегіоном «Карпати», ЄС профінансує реставрацію фортифікаційних споруд часів Першої світової війни в селі Поповичах. Про це повідомлено в Мостиській райраді.


Під час участі в міжнародній конференції, присвяченій Єврорегіону «Карпати», яка відбулася днями у відпочинкому центрі «Арламів» (РП), голова Мостиської районної ради А. Вербаускас довідався, що у випадку налагодження бізнесових зв'язків з поляками стосовно розвитку зеленого туризму, Мостиський район таки одержуватиме фінансову підтримку від ЄС на рівних засадах. Це стосуватиметься не лише перспектив розвитку зеленого туризму на основі фортів Першої світової війни в Поповичах, а й геотермальних вод, що є на території району.


Ще у листопаді 2007 р. в м. Перемишлі (Республіка Польща) керівник відділу економіки Мостиської РДА В. Клочков презентував проект стосовно можливості використання як рекреаційної зони фортів часів Першої світової війни, що у с. Поповичах. Тоді поляки вирішили ініціювати створення під егідою Євросоюзу волонтерського табору на базі поповицьких оборонних фортифікаційних споруд часів Першої світової війни.

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: