Страницы

26.09.2008

Україна: Зелений туризм в Західному регіоні


Станом на 1липня 2008 р. в Рівненській області офіційно налічується 32 агросадиби, де надаються послуги зеленого туризму.

Торік на цю дату в області такі послуги надавали в 24 агросадибах. Крім проживання та харчування власники агросадиб забезпечують проведення екскурсій, катання на конях, човнах, риболовлю, збирання ягід та грибів. Про це повідомили з управління культури та туризму Рівненської ОДА.

Збільшення кількості бажаючих взяти участь у програмі з розвитку зеленого туризму фахівці пов‘язують з тим, що навесні цього року Рівненська облрада приняла рішення надавати безвідсоткові кредити тим селянам, які розвиватимуть цю справу. Кредити видаються на суму до 5 тис. грн.. з терміном погашення до трьох років.

А у Львівській області 27-28 вересня 2008 р. Національна скаутська організація України «Пласт» п'ятий рік поспіль проводитиме всеукраїнські змагання з пішого мандрівництва «Осінній рейд». Змагання відбудуться в рамках відзначення Міжнародного дня туризму та 65-ї річниці створення 1-ї Української Дивізії «Галичина». Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У змаганнях візьмуть участь понад 30 команд із Західної та Центральної України. Маршрут змагань (60 км для хлопців та 40 км для дівчат) пролягатиме переважно Золочівським районом Львівської області. Для проходження маршруту командам потрібно буде відшукати усі контрольні пункти та сфотографуватися біля них.

Як повідомила комендант А. Музала, основним завданням змагань є залучення молоді до спортивного туризму та практичне пізнання історії рідного краю шляхом безпосереднього знайомства із краєзнавчими пам'ятками.

Організатори розробили маршрут, роблячи значний акцент на краєзнавстві, тому команди відвідають Підгорецький, Олеський та Золочівський замки, покинуті монастирі, криївки УПА, садибу Маркіяна Шашкевича та ін.

Змагання пройдуть за підтримки крамниць «Робінзон» та «Трактор», Пластового порталу та Львівської міської ради.

Українці бажають розповідати про свою історію правду. Ось як виглядає правда часів створення дивізії очима галіційського українця... Під час формування Дивізії солдати були порозкидані по всій Европі, перебуваючи на вишколах у різних школах СС.

Одна з таких шкіл містилася на півдні Франції в По, де знаходився цілий полк українців; вони мали там свого капелана і реґулярно ходили до місцевої церкви. В По також на той час перебував відомий німецький генерал Ервін Роммель (військовий злочинець часів Другої Світової війни 1939-45 рр.). Покликавши до одного з дивізійних старшин-українців, Роммель мав з ним довгу розмову. Офіцер описує цей епізод так:

"Поблизу мене стояла група німецьких генералів, один з них був відомий Роммель. Він мене здивовано спитав: "Що то за СС-и, які ходять до церкви"? Я йому відповів, що це галицькі українці. Після того Роммель ще багато мене розпитував про українців, я довго йому розказував хто ми такі є і за що воюємо".

Посилання на сайт з суто ідеологічних міркувань не надається.

Знову звернемся до регіональних туристичних новин. З ініціативи Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації 12–14 вересня 2008 р. на території дитячої туристичної бази «Полонина» (смт. Славське Сколівського району) відбудуться змагання освітян Львівщини із пішохідного туризму, присвячені 100-річчю від дня народження провідника українських націоналістів Степана Бандери. Про це сьогодні, 10 вересня , повідомили у Головному управлінні освіти і науки України Львівської ОДА.

Організаційні питання, проведення змагань, суддівство змагань покладено на Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді та Головну суддівську колегію (ГСК).

Участь у змаганнях беруть команди освітян – по одній від кожного районного, міського відділу, управління освіти.

Програмою змагань передбачено проходження туристсько-спортивних дистанцій та конкурсів:

– особисто-командна смуга перешкод»;
– «зв'язки»;
– «командна смуга перешкод з етапами рятувальних робіт»;
– «туристська естафета»;
– конкурсна програма, а саме: конкурси туристської фотографії та туристської пісні.

Урочисте відкриття обласних змагань педагогічних працівників Львівщини із пішохідного туризму відбудуться 12 вересня о 19.00.

У програмі змагань педагогічних працівників Львівщини з пішохідного туризму передбачено відвідання приватного музею ОУН-УПА (м. Славське).

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: