Страницы

26.09.2008

Туризм в Україні – від регіонального до зовнішнього


11 вересня 2008 р. в Ужгороді розпочала роботу VII Міжнародна виставка-ярмарок «Тур’євроцентр- Закарпаття 2008». Захід тривав три дні

Про це повідомив О. Марченко, начальник управління з питань євроінтеграції та туризму і курортів Закарпатської ОДА.У програмі заходів - презентація інвестиційних пропозицій туристично-рекреаційної галузі Закарпаття та сільського зеленого туризму.

12 вересня - відкриття міжнародного фестивалю ковальського мистецтва, дегустація закарпатських вин, сиру та меду, а також майстер-клас приготування закарпатських народних страв.

13 вересня
на виставці ярмарку - конкурс сувенірних виробів карпатських народних майстрів.

Стабільний розвиток туристичної галузі залежить від обсягів виїзного туризму, вважає Т. Демура, керівник Асоціації лідерів турбізнесу України (АЛТУ ).

Українські туроператори не мають нагальної потреби розробляти нові різновиди чи напрямки туризму. Превалюватимуть, як і раніше, два головні види відпочинку: пляжний і гірськолижний. Зосередити зусилля в найближчій перспективі доведеться на збільшенні потоку українських туристів за кордон.

Якщо виїзний туризм набуде масовості, то й вітчизняні туроператори матимуть змогу запропонувати клієнтам на порядок кращі умови відпочинку й водночас значно здешевити путівки.

За даними, які були приведені в УНІАН 25 вересня 2008 р. керівництвом Асоціації лідерів туристичного бізнесу внутрішні туристичні обсяги в 2008 р. в Україні впали з оглядкою на регіони від 5% до 15%. Карпатський регіон, Крим і Україна нажаль лідиють серед аутсайдерів. А ось зовнішні туристичні апетити українців вже шостий ріс сталіно дають щорічний приріст на 40%.

Є над чим поро змірковувати чільникам українських регіонів у Рік Туризму в Україні, який, нажаль, для країни не став чинником реального туристичного зростання в українських регіонах. Доречі в Києві впали розміри дитячого туризму. Ціни на облаштування, проїзд і харчування дитячих туристичних груп в 2008 р. просто заскалили!

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: