Страницы

25.09.2008

Житомир: Екологічна толока «Чистий ліс»

Велике береться з малого… В селищі Озерне під Житомиром (поруч відомий аеродром, який використовується військовими і цивільними) у червні 2008 р. пройшла екологічна толока «Чистий ліс», в якій взяли участь понад 300 місцевих жителів — лікарів, педагогів, школярів, комунальників, вояків, представників різних громадських організацій.

Командири місцевих військових частин виділили екскаватори і самоскиди. До необхідності взятися за справу громадою призвела надзвичайна засміченість навколишніх лісосмуг побутовим сміттям, що дало підстави назвати місцевість «Екологічним Чорнобилем».

До того велику роз’яснювальну роботу щодо толоки в рамках проекту «Жінки змінюють громади» провів Жіночий інформаційно-консультаційний центр. За підтримки Українського жіночого фонду, як повідомила «Дню» керівник згаданого проекту Ірина Бабенко, було видано і розповсюджено 4 тисячі спеціальних листівок, 1 000 інформаційних бюлетенів, 800 оголошень, виготовлено 4 вуличні стенди із соціальною рекламою.

Всього з лісу було вивезено більше 60 м 3 сміття та ліквідовано 6 стихійних сміттєзвалищ. Як вважає І. Бабенко, проведення екологічної толоки стало одним з кроків з розвитку в Озерному засад громадянського суспільства, оскільки значна частина населення селища прийшла до усвідомлення, що тільки разом можна долати перешкоди на шляху до підвищення рівня та якості життя. Тепер слово за депутатами селищної ради, які мають розробити механізми боротьби із забруднювачами лісу та покращання роботи комунальників.

Та це тільки поодинокий приклад ставлення жителів Житомирщини до свого рідного краю, в якому вони бажають жити заможно і затишно. Але на цьому шляху у них є деякі перепони.

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
Більше новин дивись на Екологічній варті: http://dymir2008.blogspot.com/

Комментариев нет: