Страницы

25.09.2008

Кримські готелі не в тему, або літній відпочинок у пеклі

Ціни на відпочинок в Україні ростуть, втім ніяк не змінюється сервіс і часто виходить так, що відпочивати у Європі – дешевше. Ми спробували зробити порівняння українських (кримських) та закордонних цін на проживання.

Отже, почнемо з "найзахіднішого" курорту Криму. Це Севастополь. В готелі "Севастополь" в одномісному номері вартістю 500 грн: ремонт 70-х років, страшна і обдерта ковдра, старий телевізор і телефон. До усіх вигод готелю "Севастополь" додається хіба що красивий інтер'єр.

До речі у супер-пепер римському готелі Aurora Garden, одномісний номер там коштує стільки ж – 70 євро, що приблизно дорівнює 500 гривням: Але в номері крім телевізора та телефону, дійсно красивого дизайну приміщення, є ще кондиціонер, безкоштовний інтернет, мінібар та включений у вартість проживання сніданок. Крім цього, готель знаходиться за три зупинки метро до Колізею.

А ось у готелі "Ореанда" в Ялті найдешевший номер коштує вже більше 1000 грн. (найдорожчий – 8475). То ж порівняємо його з іншім європейським готелем такого ж класу.
Готель Espana – на центральній вулиці Барселони Ла Рамбла – Espana. Іспанський поет Федеріко Ґарсіа Лорка одного разу сказав, що лише Ла Рамбла " мала б бути єдиною вулицею на світі, яка не повинна була б ніколи закінчуватися".

А от номери в готелі однакові – і коштують 90 євро, що приблизно дорівнює 700 грн, втім за "сервісом" вони особливо від ялтинських не відрізняються. Точніше – взагалі не різняться, крім кількості меблів у номері, яка зростає із зростанням ціни на номер у Ялті.

Готель у Феодосії "Хатина Робінзона" вартує від 770 грн. При цьому про інтернет в готелі не йдеться, там у "комірках"-номерах меблі ще радянської доби, хоча один день проживання – коштує стільки ж, скільки пристойне крісло:

Відпочинок на Пальма де Мальорці у Hotetur Hotel Lіnda коштуватиме вам 65 євро за ніч. При цьому ви можете користуватися послугами ігрової кімнати, боулінгу та більярду, тенісних кортів, басейну, поля для міні-гольфу – і все це входить у ціну проживання, тобто менше 500 грн:

Висновки досить неприємні – в Україні деруть шалені ціни за повітря, при цьому достатньо великі кошти треба викладати за відсутність інфраструктури, екскурсії. До цього можна додати непривітність мешканців кримського побережжя, відсутність нормальних культурних закладів, крім "гопотєк" та стрип-барів на додачу до радянських музеїв. І якщо ситуація не зміниться, скоро українці перестануть відпочивати вдома взагалі. Питання в тому, хто буде відпочивати в Криму взагалі.

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: