Страницы

11.11.2011

Загадковий поїзд-привид у Львові!


Мало хто знає, що перший залізничний маршрут в Україні був запущений у напрямку Львів-Перемишль. Незабаром після відкриття, на львівських коліях почали відбуватися загадкові події - там з'явився загадковий поїзд.

Він з нечуваною швидкістю раптово виникав у найнесподіваніших місцях і з сатанинськими гуркотом так само раптово зникав у невідомому напрямку, не створюючи аварій.

1861 року було відкрито залізничний маршрут Львів-Перемишль. Він був першим в Галичині і в Україні загалом. І ось через декілька років після цього на львівських коліях стали виникати загадкові й чудернацькі трафунки. Налякане колійове начальство хотіло усіляко приховати їх, але про ці чудеса вже почали патякати бульварні часописи.

На львівських коліях з'явився якийсь загадковий потяг, котрий не був вписаний у жодні державні реєстри і розклади руху, такий собі таємничий, без патенту і номера. Потяг із нечуваною швидкістю несподівано з'являвся у найнеочікуваніших місцях з сатанинським гуркотом так само несподівано зникав у невідомому напрямку, однак, не роблячи жодного зіткнення і жодних аварій.

Цей потяг було неможливо ні наздогнати, ні затримати. Залізничники були у люті й розпачі, тому що пасажири, налякані чутками, дедалі менше користали з потягів. Містичний потяг з'являвся то на дорозі зі Станіславова до Львова, то у напрямку до Варшави чи Відня, але ось одного вечора він з'явився і на львівському двірці.

Зустрічаючі чекали на поїзд із Відня, який прибував із західного напрямку точно секунда в секунду. Вже було видно з вікон веселі обличчя пасажирів, коли з протилежного, східного напрямку гігантська сіра маса потяга-привида, як шалений вихор, неслася тією самою колією назустріч Віденському. Жах охопив усіх. Зіткнення не минути! Ті, хто стояв на пероні, бачили, як з вікон сатанинського потяга, регочучи, визирали відьомські обличчя пасажирів. Людей на пероні охопила шалена паніка, декотрі попадали долілиць.

Але скажений потяг, замість того, аби вщент розтрощити свого товариша, миттєвим зіткненням лоб в лоб, з блискавичним шалом пролітає як імла крізь усі вагони потяга Відень-Львів і щезає у пітьмі. На пероні спокійно стояв неушкоджений пасажирський і лише дуже налякані застиглі обличчя пасажирів: чоловіків, жінок та дітей, повернуті у західному керунку, свідчили, що щось таке страшне й містичне відбулося на львівському пероні.

Шалений потяг не дуже часто, але ще декілька місяців тероризував колійовців і пасажирів різних потягів, неодноразово бачили люди на Львівському вокзалі. Загадкове явище кілька місяців тероризувало залізничників і пасажирів, а потім безслідно зникло, як і з'явилося.

А які загадкові факти вам відомі про ваше місто?

За матеріалами УаНЕт

Комментариев нет: