Страницы

15.11.2011

Дніпропетровська область: реконструкція санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт



Олександр Вілкул: Роботи з реконструкції та будівництва обласного санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт уже виконані на третину | Дніпропетровська ОДА

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду в порядку контролю виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо створення в селі Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області обласного санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Наразі роботи з реконструкції вже виконані на третину.

«При розробці цього проекту нами був вивчений досвід аналогічних європейських дитячих центрів, а також центру «Смарагдове місто» в Донецькій області та міжнародного оздоровчого центру «Артек». Тож для створення обласного санаторно-оздоровчого центру обрано найкраще, екологічно чисте місце в рекреаційній зоні і визначена оптимальна модель його функціонування, яка буде ефективною в умовах Дніпропетровської області.

Наразі роботи з реконструкції центру вже виконані на третину. Я поставив завдання завершити всі роботи в травні 2012 року, щоб уже з 1 червня розпочати оздоровлення дітей-сиріт нашого регіону в сучасних комфортних умовах. Влада робить все, аби діти, які потребують особливої уваги, відчували турботу. Тут їм будуть створені спеціальні умови для оздоровлення, навчання, реабілітації та цікавого дозвілля», - сказав Олександр Вілкул.

Як повідомлялося раніше, дитячий центр в с. Орлівщина Новомосковського району розрахований на 200 місць і буде функціонувати цілий рік. У центрі будуть працювати школа та дитячий садок. Тож діти тут зможуть перебувати цілий рік.

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник доповів губернатору, що роботи зі створення сучасного санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт йдуть згідно з графіком.

Наразі на об’єкті реконструкції майже повністю виконані демонтажні роботи (80%). Стовідсотково виконані роботи з улаштування покрівлі насосної станції, котельної, господарчого корпусу, душового павільйону, монтажу металоконструкцій спальних корпусів, утеплення фасадів котельні та душових павільйонів.

Завершуються роботи з улаштування зовнішніх інженерних мереж – 80%; улаштування покрівлі клубу-їдальні – 90%, з надбудови мансардних поверхів спальних корпусів (№1 – 80%, №2 – 70%, №3 – 60%), утеплення фасаду господарчого корпусу – 80 %, улаштування вікон господарчого корпусу – 90 %, монтажу та налагоджування котельного обладнання – 80%.

Наразі вже розпочато оздоблювальні роботи в клубі-їдальні – 15%, в господарчому корпусі – 30%, котельні – 40%, ведуться роботи зі спилу сухих дерев – 30%. Також вже проведена часткова закупівля обладнання – 30%.

У 2012 році буде виконано надбудову медичного корпусу, внутрішньо-оздоблювальні роботи, улаштування обладнання, благоустрій територій, пляжу, реконструкцію спортивного комплексу, озеленення. Медичний корпус буде розширений і оснащений сучасним обладнанням.

Губернатор поставив завдання заступнику голови облдержадміністрації Марії Пустовій провести загальнообласний конкурс серед вихованців інтернатних закладів області на кращу назву для майбутнього Центру.

Довідково: Обласний санаторно-оздоровчий реабілітаційний центр для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування створюється на базі колишнього дитячого табору оздоровлення та відпочинку імені Олександра Матросова, що в селі Орлівщина Новомосковського району. Загальна кошторисна вартість реконструкції – близько 32 млн грн. Фінансування робіт здійснюється з обласного й державного бюджетів.

На даний момент профінансовано понад 10 млн. грн., в т.ч.: понад 1,8 млн. грн. – з обласного бюджету та 8,23 млн. грн. – з державного бюджету. Загалом протягом 2011 року на території оздоровчого центру буде проведена капітальна реконструкція на суму 17 млн. грн., у тому числі: з обласного бюджету виділено 5,5 млн. грн., з державного бюджету – 11,5 млн. грн.

Урядовий портал

Комментариев нет: