Страницы

05.10.2008

На Вінниччині побудують п’ятизірковий готель


До 2013 р. під Хмільником на Вінниччині побудують п’ятизірковий готель на 130 двомісних та 20 номерів люкс. Він стане частиною великого курортного комплексу, що займе площу 158 гектарів. Тут лікуватимуть серцево-судинні хвороби. Поблизу Хмільника вода насичена газом радоном. Він позитивно впливає на кровоносну систему й обмінні процеси в організмі.

Інвестором будівництва є громадянин Португалії Сергій Бондаренко. За кордоном чоловік має фірму, що займається нерухомістю. У Хмільнику жили батьки Сергія Бондаренка, які емігрували — до Португалії.

Інвестор планує вкласти у проект $184 млн. Землю директор проекту взяв у довгострокову оренду в квітні 2007року. Комплекс побудують за містом на закинутих землях сіл Лелітка, Вербівка та Вугли. Зведуть готелі, санаторії, розіб’ють ботанічний сад із рідкісними низькорослими деревами. Відкриють гольф- та кінний клуби.

П’ятизірковий готель ”Мандарин” - окрім номерів, там будуть конференц-зали, великий магазин модного одягу закордонних торгових марок. Курортний комплекс розрахований приймати іноземців.

Приймати перших курортників новий комплекс почне 2013 року. Він розрахований на 500 робочих місць. Лікарі отримуватимуть до 4,5 тис. грн на місяць. Їх буде майже 70. Будівництво розпочнуть наступного року.

На думку Голови Вінницької ОДА Олександра Домбровського – майбутній курортний комплекс під Хмільником буде конкурувати з такими курортами як «Буковель» та Трускавець.

До речі, нині у Хмільнику працюють шість санаторіїв.

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: