Страницы

14.10.2008

Прогулянка по Київській області: від КП – до кафе


Друга галявина парку Олександрія

Внутрішній туризм для України завжди був наріжним каменем. Ми з радістю ладні відвозити свої гроші в улюблені Туреччину, Єгипет або Болгарію, замість того, щоб вибрати "українське", і поповнити казну рідної країни. Ось тільки місць для відпочинку, які хоч би приблизно відповідали світовим стандартам, в Україні замало, та і сервіс не виправдовує непомірно високі ціни за послуги.

Але не будемо настільки песимістичні, Український внутрішній туризм хоч і знаходиться ще в ембріональному стані, але він не стоїть на місці і крок за кроком, готель за готелем, пляж за пляжем, аквапарк за аквапарком прокладає собі дорогу в світле майбутнє.

Всюди як гриби ростуть приватні пансіонати біля швидкісних трас, міні-готелі, бази відпочинку, де можна цілком добре провести час на лоні природи, поїсти шашлик і скупатися в озері. У хід йде будь-який підручний матеріал: приватні будинки перетворюються на готелі, а контрольно-пропускні пункти – на кафе. Все частіше і частіше ми звертаємося саме до українського сервісу, і, кожного разу, не втомлюємося дивуватися: "Неймовірно! У нас все є!". От тільки ми ще ніяк не навчимося ВСЕ ЦЕ правильно використовувати.

На цей раз ми побували відразу в декількох місцях Київської області, і, хочу зізнатися, отримали масу задоволення. Старт був призначений на 08:00 ранку. Дочекавшись всіх мандрівників, ми без зволікань (рівно о 09:30) виїхали прямо в дендропарк "Олександрійський".

ДЕНДРОПАРК ОЛЕКСАНДРІЯ

Парк Олександрія. Рось | Це неосяжно величне і невимовно прекрасне творіння рук людських і природи знаходиться в місті Біла Церква, що в 100 кілометрах від Києва. Парк більше нагадує якийсь казковий ліс з гігантськими деревами, загубленими стежками, вимощеними доріжками, ставками і колонадами в тіні дерев.

Олександрія значно відрізняється від пишної і розкішної Софії. Архітектурне планування парку було виконано в романтичному стилі: все настроює на відпочинок і усамітнення. Тут не побачити прямих доріг, всі алеї в’ються серпантином, і, гуляючи, ви ніколи не зможете вгадати, що чекає за наступним поворотом. А в знаменитій колонаді Луна можна своїми вухами упевнитися в чудесах акустичної архітектури минулого.

Парк Олександрія унікальний у своєму роді. Він займає площу близько 400 гектарів, і був закладений братами Браницькими. Всі озера і ставки в парку не штучні, як в Софії, а природні і поповнюються підземними джерелами.

МАЗЕПІНЦІ - ЕКСКУРС В ІСТОРІЮ ГЕТЬМАНСТВА

Памятник Мазепі | Маленьке і затишне село, зі всіма необхідними атрибутами української культури. Свою назву отримало завдяки тому, що там народилася одна з найбільших постатей української історії – гетьман Іван Мазепа. За це йому прямо в центрі села поставили пам’ятник. Досить самобутнє місце, раджу всім відвідати.

Тут Голова сільради люб’язно розповів нам історію людини, завдяки якій, їх село стало відомим навіть за межами України. Виявляється, справжнє ім’я Мазепи – Іван Колядинський. У юності він відмінно вчився, потім потрапив до Польщі і жив при дворі короля. Був дуже багатий, проте відмовився від усього і присвятив все своє життя одній меті – добитися для України Незалежності. Можу з упевненістю сказати, що його зусилля не пропали даремно.

Потім ми заїхали у Фастів до Природничого музею. Більше всього вразило те, що стільки історично-унікальних свідоцтв нашого історичного минулого просто пиляться на полицях убогого одноповерхового будиночку, у якому робили ремонт самі ж працівники музею, і майже все за власний кошт. Таких відданих людей своїй справі у наш час знайти важко. Тому низький їм уклін.

НАОСТАНОК

А ось і обіцяні атрибути сільського життя | Ось і все, що я змогла побачити. Хоча... є ще одна річ, про яку я забула додати: траса у фастівському напрямку просто таки чудова, нещодавно відреставрована, гладенька, по ній їдеш – ніби пливеш. А у Фастові – ну просто як у казку потрапляєш – парканчики рівні, смужечка біла на дорозі, все чисто. Здається, що їдеш не по українському бездоріжжю, а по якомусь европеському передмісті.

У відповідь на здивування у наших очах екскурсовод сказала, що у них мер – народний депутат. Що ж, хочу наостанок побажати всім мерам стати депутатами, або навпаки. Може і нашу країну якось відбудуємо і зробимо так, що внутрішній український туризм почне нарешті працювати на нас.

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: