Страницы

05.10.2008

До зеленого туризму нам далеко…


Не зважаючи на те, що Україна офіційно декларує розвиток зеленого туризму, тобто туризму, заснованого на природних принадах віддалених природних та сільських місцевестей, її підсвідома сторона продовжує знищувати ресурс розвитку зеленого туризму.

Так, комунальноме підприємство «Центр сприяння розвитку туризму «Синяк» на території Мукачівського району Закарпатської області просить надати йому у постійне користування 350 га для розміщення туристичного комплексу. Будівництво туристичних комплексів, справа звісно хороша, якби не один факт: наразі ця територія перебуває частково у користуванні державного підприємства «Мукачівське лісове господарство» (155,74 га) та відноситься до лісових земель, а частина – до земель запасу Чинадіївської селищної ради (46,33 га). А якщо казати загалом, вся ця територія – це карпатський ліс.

При цьому Міністерство охорони навколишнього природного середовища не виступає принципово проти виділення такої значної території лісу під забудову.

Але чому б не будувати туристичні комплекси не на місці лісу, а на месці покинутих старих комплексів, яких у Карпатах достатньо, і серед лісу в тому числі. Інакше виходить, що будівництво туристичного комплексу серед лісу, до якого буде підведена вся інфраструктура, потягне за собою будівництво інших туристичних копмлексів, ганделиків, а можливо й житла. Тільки тоді всі, хто буде приїздити туди відпочивати, буде вже насолождуватися не виглядом синіх гір, а спостерігати за вікнами туристичного комплексу навпроти. Хоча, можливо, тим хто там буде відпочивати сині гори не будуть потрібні – у них буде більярд, телевізор, бар...

© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: