Страницы

28.10.2008

Козацький куліш по меджибізькому, від Олеся Коваля


На стандартну пачку пшона потрібно: бекон -0.5 кг, морква-1кг, цибуля ріпчаста -0.7 кг., сіль спеції за смаком, пачка смальцю, головка саредніх розмірів часнику.

пшоно заливаємо водою в глибокому посуді, щоб можна було перемішувати, залишаємо на деякий час, щоб зійшла гіркість.

моркву, цибулю очищуємо від шкірки та бруду , нарізаємо кубиками1*1см.

бекон ріжемо на кубики1,5*1,5 см і смажимо до утворення шкварок, добавлямо моркву з цибулею, теж смажемо до румяного кольору....Суміш зажарки після приготування відціджуємо від жиру, кількість якого повинна бути не менша 250 гр...., якшо менше добавляємо смалець.

Жир виливаємо до 8-літрового казана і доводимо до кіпіння.

Відціджуєм і промиваем пшоно, даємо зтекти воді...і висипаємо в киплячий жир.

Просмажумо пшоно в жирові до зміни кольору , обережно вливаємо 3 літри горячої води, додаємо зажарку , спеції , подрібнений часник.

Варимо на середньому вогні , час від часу перемішуючи, солимо.

Коли пшоно розбухне і вбере в себе рідину, знімаємо з вогню і на хвилин 10-20 замотуємо у кожух.

Подавати на стіл приперченим з зеленю і чаркою "Хортиці".

Смачного!


© Новина підготовлена для розміщення Бізнес-блог-регістратором
ТУТ МОЖЕ БУТИ ПОСИЛАННЯ НА ВАШ МЕРЕЖЕВИЙ РЕСУРС
Розміщення посилання на Ваш інформаційний профіль платне

Комментариев нет: