Страницы

14.10.2011

Перші офіційні особи України відкривають... український туризм


Фото УНІАН

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ виступає за розробку плану по збереженню архітектурних пам'яток України | Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив вчора на брифінгу в Кам'янець-Подільському Хмельницької області.

Відповідаючи на питання журналістів, чи буде він як глава держави сприяти відновленню зруйнованої вежі Кам'янець-Подільської фортеці, В. ЯНУКОВИЧ сказав: «Я так розумію, що реконструкція, проведена 4 роки тому, була невдалою».

Він заявив, що подібні реставраційні роботи повинні проводити фахівці з відповідним досвідом.

Президент сказав, що потрібно провести ревізію всіх історичних пам'яток України. Після цього, за його словами, слід розробити план по збереженню українських архітектурних пам'яток.


В Умані Азаров посадив дуб
| Уряд підтримує ініціативу черкаської влади про розвиток туристичної інфраструктури міста Умані. Про це заявив прем'єр-міністр у ході робочої поїздки до міста Умань Черкаської області.

Під час відвідання Національного дендрологічного парку України «Софіївка» прем'єр-міністр вислухав пропозиції щодо розвитку туристичної інфраструктури Умані, зокрема, виділення додаткових земельних ресурсів для парку «Софіївка», де будуть побудовані готелі, транспортна інфраструктура.

Також керівництво Черкаської області внесло пропозицію щодо будівництва пасажирського аеропорту в Умані, який сприятиме розвитку туристичної галузі.

Прем'єр-міністр підтримав таку ініціативу і пообіцяв, що уряд розгляне такі можливості.

Крім того, Азаров і директор парку «Софіївка» Іван Косенко посадили дуб. Прем'єр висловив сподівання, що дуб простоїть тисячу років. «Ось ми з вами помремо, а він буде і далі стояти», - сказав Азаров.

Прем'єр також нагородив Косенка грамотою Кабінету Міністрів «за видатний внесок у розвиток паркового мистецтва».


За матеріалами УНІАН, «УНН», прес-служби Кабміну

Комментариев нет: