Страницы

20.10.2011

Буковинець створив двометрового дерев’яного м’яча




новости от 24tv.com.ua

До роботи чоловіка надихнула звістка про те що Україна та Польща прийматимуть Євро 2012.

Для створення м'яча знадобилось півтора кубічних метра деревини ялини, декілька літрів клею та лаку. Аби вникнути в усі нюанси роботи, майстер спершу виготовив м'яча звичних розмірів, а вже потім взявся за велетня.

Всі деталі дерев’яного м’яча склеєні між собою та скручені шурупами. Робота не з легких, тож дарувати своє творіння чоловік не збирається, сподівається, що чудом’яч куплять і використають для урочистого відкриття Євро 2012.

“Хотів би, щоб він з таким шикарним торжеством, зробити карету. Щоб його покласти у цю карету, як королеву, відвести подарок до Польщі, як символ доброти”, - каже майстер Іван Ткач.

В чернівецькому обласному управлінні спорту не проти аби м’яч прикрасив один з буковинських стадіонів, але виключно за гроші меценатів. Поки що таких не знайшли.

“Ми обов’язково запропонуємо Федерації футболу України розглянути таку можливість і запропонувати органам місцевого самоврядування, можливо найдуться меценати, які куплять цей м’яч”, - каже заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Богдан Вітовський.

Зараз на двометровий м’яч збігаються дивитися з усього села. Майстерня автора уже перетворилася на музей. А коли м’яч знайде свого власника, майстер готовий навіть розібрати одну стіну будівлі, для подальшого транспортування.


www.24tv.com.ua

Комментариев нет: